Reguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC AB

By juli 6, 2018Nyheter

Reguity Group AB (publ) förvärvar Digital Aktiebok som utvecklats av UC Aktieadministration för digital och säker registerhållning av aktieböcker.
– Från och med nu kommer tjänsten att finnas tillgänglig på svenskaaktieboken.se som drivs av Nordiska Värdepappersregistret, ett företag inom Reguity Group, säger Henrik Kristensen, VD på Reguity Group.

Med Digital Aktiebok som förvärvats av UC AB, kan bolag få tillgång till en digital och säker registerhållning av icke-noterade bolag, få full kontroll över bolaget, samt skapa bevakning mot kapning och kvalitetskontrollera mot Bolagsverket.

– Vi ser fram emot att ta hand om alla företag och investerare som är kunder till Digital Aktiebok direkt via UC Aktieadministration eller indirekt via Fortnox, säger Henrik Kristensen, VD på Reguity Group AB.

Digital Aktiebok har sålts och distribuerats via Fortnox, och har även varit tillgänglig via Fortnox onlinetjänster. Nu kommer den att drivas av Reguity Groups systerbolag Nordiska Värdepappersregistret som exklusivt arbetar med värdepapperstjänster för onoterade företag och dess ägare. Detta betyder att kunderna till Digital Aktiebok kan se fram emot en portfölj av kompletterande tjänster.

Reguity Groups portfölj av värdepapperstjänster består nu av följande företag och varumärken:

  • Nordiska Värdepappersregistret – NVR.se är det ledande online-värdepappersregistret för onoterade bolag i Sverige.
  • Svenska Aktieboken – Är en digital aktiebok som utvecklats av UC AB i samarbete med Fortnox.
  • Gratis Aktiebok – Är den ledande online-aktieregistertjänsten för onoterade företag i Sverige och är helt gratis.
  • Min Aktiebok – Är den näst största gratis online-aktieregistertjänsten för onoterade företag i Sverige. Reguity Group tillhandahåller även online-värdepapperstjänster i Danmark och i Storbritannien.

UC
UC är ett av Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Företaget tillhandahåller detaljerad affärsinformation och omfattande kreditrapporter som gör det möjligt för företag och privatpersoner att göra säkrare affärsbeslut. Kunderna består av företag, individer och den offentliga sektorn. År 2017 uppgick omsättningen till 74 miljoner euro och företaget hade 330 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Östersund. För ytterligare information, se
www.uc.se

Fortnox
Med över 200 000 kunder är Fortnox Sveriges ledande leverantör av molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretag, föreningar, skolor och bokföringsbyråer. Kunderna prenumererar på programmen och betalar månadsavgift per användare och applikationsmodul. Fortnox, grundat 2001, har 217 anställda i koncernen och huvudkontoret i Växjö. Aktien handlas på NGM Nordic MTF. För ytterligare information, se www.fortnox.se

REGUITY GROUP AB (publ)
Reguity Group AB (publ) är den ledande digitala plattformen för ägare och investerare i privata företag i Nordeuropa. Reguity erbjuder ett brett sortiment av digitala online/offline-verktyg och tjänster för aktieägare och portföljförvaltning samt finansieringsrådgivning för privata företag. Mer information finns på
www.reguity.com

För bakgrundsinformation:
https://www.uc.se/pressartiklar/pressrelease/1367641–Fortnox-och-UC-AB-lanserar-Digital-Aktiebok-/
https://www.fortnox.se/nyhetsrum/fortnox-och-uc-ab-lanserar-digital-aktiebok/

För mer information vänligen kontakta:
Henrik Kristensen, VD
Reguity Group AB (publ)
+46 (0) 733-311103